zo 17 december 2017, 20:44 uur

Seculiere Turken protesteren op De Dag van de Republiek

De herdenking van de oprichting van de Turkse republiek gisteren is niet zonder incidenten verlopen. Tienduizenden seculiere Turken gingen in Ankara de straat op voor een mars, die door de autoriteiten was verboden uit veiligheidsredenen. Ook in Istanbul gingen mensen de straat op.

De demonstranten zwaaiden met Turkse vlaggen en posters van Atatürk en scandeerden ”Wij zijn de soldaten van Mustafa Kemal” en ”Turkije is seculier en blijft seculier”. Volgens bronnen waren de gebruikelijke festiviteiten op diverse plaatsen verboden door de autoriteiten.

De Dag van de Republiek is een symbool geworden van de kloof tussen de islamitische Turkse regering en haar tegenstanders, die vrezen dat de seculiere grondslag van Turkije in gevaar is.(FOTO: @cannyrr)Er zijn 2 reacties

  1. sanane len
    Geplaatst op 30 oktober 2012 om 4:22 pm uur.

    atanin gotunu yalayin o pis kafirin

  2. emre
    Geplaatst op 3 november 2012 om 10:37 am uur.

    kafir babandir serefsiz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl