ma 22 januari 2018, 03:35 uur

‘Verzet tegen het slachten op straat in Turkije’

In Turkije groeit het verzet tegen het slachten van dieren op straat voor het Offerfeest. Niet alleen dierenactivisten tekenen protest aan tegen dit ‘verbond van bloed en religie’, maar ook vooraanstaande Turkse islamgeleerden schrijft Dagblad Trouw vandaag.

Volgens de krant proberen de autoriteiten, als reactie op de protesten over de bloedige scènes, het slachten op straat zo veel mogelijk uit te bannen. Op papier moet er geofferd worden op door de gemeente aangewezen plekken, buiten het publieke zicht. In de praktijk wordt er zelden gehoor gegeven aan de maatregel.

Lees het volledige artikel in Dagblad Trouw.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl