zo 21 januari 2018, 04:05 uur

Turkije versterkt luchtmachtbasis in Diyarbakir

De Turkse luchtmacht heeft zijn basis in Diyarbakir, in het zuidoosten van het land, versterkt. Maandagavond werden er minstens 25 extra F-16 gevechtstoestellen gestationeerd meldt Novum Nieuws. Volgens bronnen is de maatregel ingegeven door de toegenomen spanning tussen Turkije en Syrië, maar speelt ook het Turks-Koerdische conflict een rol.

Volgens Nieuws.nl reisde de stafchef van het Turkse legerdinsdag af naar het grensgebied met Syrië om er de daar gelegerde troepen te inspecteren. Het leger is in het grensgebied extra waakzaam sinds met enige regelmaat vanuit Syrië afgeschoten granaten op Turks grondgebied neerkomen. Lees verder op Nieuws.nl.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl