ma 22 januari 2018, 03:36 uur

Turkije krijgt eigen YouTube versie

Google’s video site YouTube heeft een Turkse site en domeinnaam in de lucht gebracht. Turkse YouTube-bezoekers worden voortaan automatisch doorgestuurd naar het nieuwe .com.tr-domein van de videoportal meldt Tweakers.Net. Volgens Google biedt deze Turkse versie van YouTube content die relevant is voor Turkse bezoekers.

Minister Binali Yildirim, onder andere belast met internetzaken, is volgens Tweakers.Net zeer tevreden met de stap van YouTube en stelt dat de overheid meer controle kan uitoefenen op ongewenste content op YouTube. De videosite zou niet alleen belasting moeten gaan betalen, maar volgens de minister wordt het ook eenvoudiger om ‘illegaal’ videomateriaal te verwijderen.

Lees verder op Tweakers.Net.Er is 1 reactie

  1. Maria Jonker
    Geplaatst op 4 oktober 2012 om 6:28 am uur.

    Vreemd verhaal. De “gewone” YouTube was gisteren in ieder geval nog steeds beschikbaar. Uit het artikel wordt niet duidelijk of de Turkse YouTube versie op initiatief van Google of op vraag van de Turkse overheid wordt gestart en een vorm van staatscensuur is. Daar lijkt het wel op. Gaat de Turkse YouTube binnen Turkije de gewone YouTube vervangen en wordt daarmee de bestaande YouTube weer afgeschermd of wil men het vrij posten van Turkse en Koerdische vrijdenkers in Turjie reguleren?
    Geen goed nieuws ben ik bang, mis de Ik vind dit Niet leuk knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl