do 18 januari 2018, 06:59 uur

Zware gevechten bij grens Syrië en Turkije

Syrische regeringstroepen en opstandelingen hebben gisteren felle strijd geleverd om de controle over een grensovergang naar Turkije. Bij de vuurgevechten zijn huizen aan de Turkse kant van de grens getroffen door verdwaalde kogels. De Turkse autoriteiten riepen bewoners van het gebied op te evacueren.

De gevechten woedden rond Tal Abyad. Zes Syriërs die in de strijd gewond waren geraakt werden over de grens gebracht om in Turkije te worden behandeld, berichtte het Turkse persbureau Anadolu.

De autoriteiten in de Turkse grensplaats Akcakale maanden bewoners dicht bij de grens een veilig heenkomen te zoeken. Volgens de Turkse staatstelevisie vluchtten ook enkele Syrische strijders naar Akcakale.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl