do 18 januari 2018, 06:58 uur

Turkse moslims rustig over anti-Islam film

Onder moslims in Turkije blijft het opvallend rustig rondom de anti-Islam film over Mohammed, die zoveel onrust veroorzaakt in de Arabische wereld. Er was een kleine demonstratie in Istanbul, maar die verliep rustig en zonder enig geweld. De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zelfs gevraagd te helpen Arabische moslims tot rust te manen, schrijft De Telegraaf.

Volgens de krant riep premier Erdogan dinsdag, na de aanslag in Libië waarbij de Amerikaanse ambassadeur Stevens omkwam, zijn burgers meteen op zich niet te laten provoceren door de film. Ook religieuze leiders die in Turkije belangrijk zijn riepen op tot kalmte, zoals het hoofd van het directoraat van religieuze zaken Mehmet Görmez en de in de Verenigde Staten wonende prediker Fethullah Gülen. (Bron/Lees verder op Telegraaf.nl)Er zijn 3 reacties

 1. Maria Jonker
  Geplaatst op 16 september 2012 om 12:53 pm uur.

  Verstandige reacties! Helaas maken een aantal moslims in de Arabische landen de inschattingsfout dat “het westen” of “de V.S.” per definitie gekant zijn tegen de islam of het normaal vindt dat de profeet belachelijk wordt gemaakt.
  Dat is even onjuist en onterecht als de stemmingmakerij van een Wilders, als die zegt dat “wij in Nederland” bepaalde zaken niet wensen.

 2. MaTkap
  Geplaatst op 17 september 2012 om 7:14 pm uur.

  dit soort soennieten zijn GEEN autoriteit wat de Islam betreft, en geven in die zin een vertekend beeld vd realiteit.

  want zij vertikken het oprecht te zijn en staan er op om van 2 walletjes te eten in hun (wan)geloof. Ze leven als mensen…. dit bedoel ik dan op een positieve manier!!; studeren, proberen succesvol te zijn, doen modieus aan, stellen het dragen van een hoofddoek of laten staan van een baard uit
  MAAR dan toch hemelen ze de Arabische cultuur op en rekenen zichzelf als een umma”en gaan zich daaraan houden als ze oud worden….

  schijnheiligheid van dit soort ”Turken” lijkt een beetje op dat je naar de markt gaat en appels wilt kopen, waarbij de marktverkoper de mooiste appels bovenin laat zien en doet alsof ze allemaal zo zijn..!! maar dan de zak volgooid met rotte appels, met maar een paar goeie bovenin.

 3. Mehmet
  Geplaatst op 23 september 2012 om 9:11 am uur.

  Dit is duidelijk een bewuste actie om denkwijze van de mensen vorm te geven en alle neuzen dezelfde kant op te laten kijken…

  Hoe weet je dat die Egyptische man de opdracht om zo een film te maken niet van de Cia kreeg…of hoe weet je dat de mensen die rellen schoppen….niet in opdracht of onder aansturing van de Cia bezig zijn…of mossad….

  mensen zijn zo makkelijk manipuleerbaar…. helaas…

  Mehmet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl