di 16 januari 2018, 20:41 uur

Bijzonder ‘Trojaans paard’ actief in Turkije

Een zeer bijzonder Trojaans paard dat geld van bankrekeningen steelt, blijkt vooral in Turkije actief te zijn. Het gaat om de Tinba banking Trojan die eind mei voor het eerst werd opgemerkt meldt security.nl. Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

De digitale bankrover valt op vanwege zijn omvang, een schamele 20KB. Hoewel Tinba wereldwijd computers heeft besmet, is de malware vooral in Turkije actief. Het Deense beveiligingsbedrijf CSIS trof in het land meer dan 60.000 unieke infecties aan. Lees verder op security.nl.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl