do 18 januari 2018, 12:39 uur

Turkije wil veilige zone binnen Syrië voor vluchtelingen

Turkije gaat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vragen een veilige zone voor vluchtelingen binnen Syrië in te stellen. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu vandaag gezegd meldt NRC.nl. Davutoglu deed zijn uitspraak voor hij naar New York vertrok voor een vergadering die de Veiligheidsraad over Syrië heeft belegd.

De vluchtelingen zouden in die veilige zone door de VN moeten worden opgevangen in kampen. Turkije heeft tot nu toe meer dan tachtigduizend vluchtelingen uit Syrië opgenomen en zegt geen ongelimiteerd aantal vluchtelingen aan te kunnen.(Bron/Lees verder: NRC.nl)Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl