wo 17 januari 2018, 00:18 uur

Turkije sluit grensposten met Syrië

Turkije sluit de grensovergangen met Syrië voor het handelsverkeer. De maatregel geldt niet voor vluchtelingen, die overigens in veel gevallen niet via de officiële grensovergangen naar Turkije uitwijken. Dat meldt het NOS Nieuws.

In de afgelopen tijd zijn veel grensposten in handen gevallen van opstandelingen, tussen wie zich jihadisten en leden van al-Qaida gemengd hebben. Turkse vrachtwagens die de grens daarna passeerden kwamen soms in gevechten terecht. Ook kwam het voor dat trucks werden geplunderd of in brand werden gestoken.

Verslag van NOS correspondent Bram Vermeulen:Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl