zo 17 december 2017, 03:24 uur

‘Wilders wilde Turkije laten splitsen’

“Turkije zou het Europese deel van het land moeten afstaan aan een Europese staat”. Dat voorstel stond in de eerste versie van het verkiezingsprogramma van de PVV. Wim Kortenoeven, een van de twee Kamerleden die dinsdag uit de PVV stapte, zei dat gisteravond in het EO-programma De Vijfde Dag meldt het AD.

Zou Turkije aanspraak blijven maken op het stuk ten westen van de Bosporus, dan zou Nederland Turkije niet meer moeten erkennen, aldus het voorstel.

Het plan was het enige voornemen dat Kortenoeven naar eigen zeggen uit het definitieve verkiezingsprogramma heeft weten te weren. Erg overtuigd over de bezwaren was de partijleider overigens niet. Volgens Kortenoeven reageerde Wilders met de woorden: ‘Meer dan de helft is niet uitvoerbaar, dat is nou politiek’. (Bron/Lees verder: Algemeen Dagblad)Er zijn 6 reacties

 1. marry
  Geplaatst op 6 juli 2012 om 9:49 pm uur.

  Wilders denkt met zijn populistische overtreffende trap verhalen de grootste partij te worden in Nederland. Het partijprogramma staat bol van de idiote dingen die nooit zullen gebeuren. Papieren gebral dat in de praktijk niet waargemaakt kan worden. Ook zal geen enkele andere partij willen regeren met deze kwalijke figuur.
  Het is jammer dat hij met zijn ‘uit Europa en de euro’ verhaal nog veel stemmen zal krijgen, maar normaal denkende mensen zullen toch geen dictator als min.president willen!

 2. peter edel
  Geplaatst op 6 juli 2012 om 11:43 pm uur.

  De interne problemen van de PVV zijn een indicatie dat het gedaan is met Wilders en trawanten. Dat is een goede zaak!

 3. Mehmet
  Geplaatst op 10 juli 2012 om 6:08 pm uur.

  mmm intressant… pure politiek natuurlijk…

  Om Turkije 1 cm grond weg te laten geven heb je een leger nodig waar je een U tegen moet zeggen.

  Zo een leger….zou Amerika kunnen zijn…. Of Rusland….of China….

  Geen Land in Europa die een kans maakt oorlog tegen Turkije te winnen.

  Mehmet

 4. Joey
  Geplaatst op 17 juli 2012 om 7:12 pm uur.

  Hahah wat een onzin dat kan toch niet, moet je een douane post opzetten bij de brug. Tevens moet je dan aan de ene kant van turkije met euro’s betalen en aan de andere kant niet. Misschien opzig wel een goed idee, dan stort heel dat gedeelte in, en dan kunnen ze dat gewoon als een test ervaren. Hopelijk begrijpt Turkije dan dat het geen goed idee is om bij de europese unie te behoren

 5. yusuf
  Geplaatst op 22 juli 2012 om 3:56 pm uur.

  wilders is ziek in ze hoofd ziel,laat hem eerst met ze echte kleur haar verschijnen die blonde poot!!!turkije gaat een gedeelte van ze land afstaan haha hij is goed zeg haha wat denkt ie wel niet dat wij dat doen omdat hij dat wil wie is hij?dat mensen die blaffende hond uberhoupt als een mens zien ik moet er om lachen hahahaha.

 6. André Wiering
  Geplaatst op 29 juli 2012 om 10:36 am uur.

  Iedereen lijkt er hier vanuit te gaan dat de rancuneuze meneer Kortenoeven de waarheid spreekt. Het voorstel voor splitsing van Turkije is zo’n grote onzin dat het hoogstens als grapje in het concept gestaan kan hebben. Het opnemen van grapjes in concepten gebeurt overigens vaker om aan te geven dat het concepten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl