di 16 januari 2018, 08:57 uur

‘Meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen Turkije’

Turkije moet van mentaliteit veranderen: van een mannenmaatschappij naar een samenleving die is gebaseerd op gelijkheid van mannen en vrouwen. Dat staat in een rapport van PvdA-Europarlementslid Emine Bozkurt.

Geweld tegen vrouwen is een van de dringendste problemen van Turkije, vindt Bozkurt. Elke dag worden twee tot drie vrouwen gedood door hun partner, familielid of ex. De politie treedt soms niet streng genoeg op tegen dit huiselijk geweld.

„Bovendien moeten er absoluut meer vluchthuizen komen voor vrouwen”, vindt Bozkurt, zelf van Turkse afkomst.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl