do 18 januari 2018, 14:44 uur

Hernieuwde Turkse interesse in lidmaatschap EU

Turkije heeft een hernieuwde interesse getoond in het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat meldt Novum/AP. Donderdag gaan Turkije en de Europese Unie informeel in gesprek over het lidmaatschap en eerder deze week maakte de Turkse regering bekend dat ze snel gaat stemmen over een reeks hervormingen die de pogingen lid te worden van de Unie vooruit kunnen helpen.

Dit heeft met name te maken met de verkiezing van een nieuwe Franse president. De ex-president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, was tegen een Turks lidmaatschap. “Nu François Hollande aan de macht is gekomen hopen we allemaal dat er een nieuwe koers met betrekking tot de relatie tussen de EU en Turkije is ingeslagen”, aldus de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu.Er zijn 3 reacties

 1. BOZKURT
  Geplaatst op 17 mei 2012 om 1:30 pm uur.

  SIKTIR LAN FUCK THE eu

 2. zim
  Geplaatst op 17 mei 2012 om 1:41 pm uur.

  en na 4 jaar komt er een andere frans president die tegen is en dan is het weer hetzelfde liedje.. Rot toch op met die zieke failliete EU

 3. Bum
  Geplaatst op 20 mei 2012 om 9:37 pm uur.

  You no like? Then go home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl