wo 17 januari 2018, 19:00 uur

Roemenië opent deur voor Turken

Roemenië en Turkije werken aan een hervorming van de visaprocedure voor zowel toeristen als zakenlieden uit Turkije. Daarin wordt de wachttijd voor een visum verkort tot 10 dagen. Deze maatregel, waarover de Turkse president Abdullah Gül en de Roemeense president Traian Basescu in maart overeenstemming bereikten, zou uiterlijk eind april in werking moeten treden, aldus de krant România libera.

Het Roemeense dagblad schrijft verder: Turkse toeristen zullen zeer binnenkort niet meer maandenlang en in eindeloze wachtrijen op een visum voor Roemenië hoeven te wachten. Overigens gaat dit ook gelden voor toeristen uit de Arabische Golfstaten en uit China.

Boekarest wil bovendien dat er een visum komt voor Turkse zakenmannen dat vijf jaar geldig is. România libera citeert de Turkse minister van Buitenlandse Zaken en schrijft dat Turkije het enige land is dat weliswaar een douane-unie met de EU heeft getekend, maar dat de Turken desondanks verplicht zijn een inreisvisum aan te vragen voor de Unie. Vanuit dit oogpunt “biedt Roemenië een oplossing voor het verstrekken van visa aan Turken”, maar dat is slechts een deeloplossing, omdat het land geen deel uitmaakt van de Schengenzone. Behoudens een Nederlands veto zou er in september van dit jaar een besluit kunnen vallen over de toetreding van Roemenië tot de Schengenzone.
(Bron/Overgenomen van presseurop.eu)Er is 1 reactie

  1. simsalabim
    Geplaatst op 14 april 2012 om 2:31 pm uur.

    Heeft Roemenie deuren dan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl