do 18 januari 2018, 14:47 uur

Turkse rechter erkent gewetensbezwaar

Voor het eerst heeft een Turkse militair die zijn diensttijd niet afmaakte omdat hij gewetensbezwaren had, geen straf gekregen. Een Turkse militaire rechtbank maakte de veroordeling van Muhammed Serdar Delice ongedaan. Hij wilde vanwege zijn islamitische geloof geen mensen doden, meldt het ANP zaterdag.

Nu de rechter het recht op gewetensbezwaar tegen militaire dienst heeft erkend, kan dat volgens deskundigen leiden tot meer van dit soort zaken in de toekomst. Dat Turkije geen recht op gewetensbezwaar kent, is een belangrijke hobbel voor het toetreden van het land tot de Europese Unie.Er zijn 3 reacties

  1. RuthlessTyran
    Geplaatst op 10 maart 2012 om 9:55 pm uur.

    Wat een onzin zoals altijd. Vlgns islamitische geloof mag je geen mensen doden, maar je “MOET JE LAND VERDEDIGEN TEGEN TERRORISTEN”, zoals altijd weer een propaganda van lokum.nl

  2. inay
    Geplaatst op 10 maart 2012 om 10:38 pm uur.

    Die RuthlessTyran zegt wel vakr debiele dingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl