vr 19 januari 2018, 06:42 uur

Minister plant ontmoeting met Syrische Nationale Raad

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu plant komende maand een ontmoeting met de Syrische Nationale Raad. In deze raad werken Syrische oppositiegroepen samen tegen het regime van Basjar al-Assad. Davutoglu wil de opposanten nog zien voor een nieuwe bijeenkomst van de “Vrienden van Syrië” binnen drie weken in Istanboel. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Ondertussen heeft de Europese Unie de druk op het Syrische regime verder verhoogd om een einde te maken aan de gewelddadige onderdrukking van de oppositie. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU kondigden vandaag in Brussel nieuwe sancties af.

Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal is het allerbelangrijkste dat het geweld in Syrië stopt en dat president Bashar al-Assad aftreedt. Dan kan er op een bepaald moment een vredesmacht naar het land worden gestuurd. Nederland ziet vooral voor het Syrische buurland Turkije en de Arabische Liga een rol weggelegd bij de vredesmacht.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl