zo 21 januari 2018, 03:57 uur

Oud-president Turkije aangeklaagd

De Turkse oud-president Kenan Evren hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Dat heeft de Turkse openbaar aanklager Huseyin Gorusen dinsdag gezegd meldt Novum/AP. De 94-jarige Evren wordt vanwege een militaire coup in 1980 aangeklaagd wegens misdaden tegen de staat.

Samen met voormalig luchtmachtcommandant Tahsin Sahinkaya zijn de twee de enige deelnemers aan de coup die nog leven. Een rechtbank moet nu bepalen of de aanklacht in behandeling wordt genomen en of er een proces komt meldt het nieuwsburo. (Bron/Lees verder: Metro)Er zijn 3 reacties

  1. hasan
    Geplaatst op 6 januari 2012 om 12:53 pm uur.

    Waarom kan ik niet vanuit mijn eigen PC berichten plaatsen? Waar blijft de vrijheid van meningsuiting?

  2. hasan
    Geplaatst op 6 januari 2012 om 12:54 pm uur.

    Elk kritiek op de regering willen ze de mond snoeren. Bedankt lokum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl