zo 21 januari 2018, 03:56 uur

Toch geen verbod op ritueel slachten

Er komt voorlopig geen verbod op onverdoofd ritueel slachten. Na een lang debat bleek er vannacht in de Eerste Kamer geen meerderheid te zijn voor het plan van de Partij voor de Dieren. De PvdA schaarde zich bij de tegenstanders en ook de VVD was tegen. CDA, SGP en ChristenUnie hadden zich al eerder uitgesproken tegen een verbod dat de vrijheid van godsdienst te zeer zou inperken.

De Tweede Kamer ging eerder dit jaar wel akkoord met een verbod, met ruime meerderheid. Maar in de Eerste Kamer sprak de PvdA van symboolwetgeving en de VVD vindt dat de grondwet te veel wordt aangetast en dat belangen onvoldoende zijn afgewogen. De senaat moet volgende week nog wel stemmen over het voorstel meldt de NOS.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl