zo 21 januari 2018, 15:28 uur

‘Turkse handelsroute Midden-Oosten niet via Syrië’

Turkije overweegt zijn handel met het Midden-Oosten via Irak te laten verlopen ‘als de situatie in Syrië verslechtert’. Dat heeft de Turkse minister van transport Binali Yildirim dinsdag gezegd meldt Novum Nieuws. In dat geval zou Turkije het aantal grensdoorgangen met Irak vergroten, aldus de minister. Syrië is momenteel de belangrijkste doorgangsroute voor handel met het Midden-Oosten.

Vanwege het hardhandige optreden van Syrië tegen antiregeringsdemonstranten zijn de betrekkingen tussen beide landen ernstig bekoeld. Turkije is een uitgesproken criticus van het Syrische regime.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl