zo 21 januari 2018, 15:33 uur

‘Hiddink neemt afscheid van Turkse spelers’

Guus Hiddink heeft na de uitschakeling in de EK-kwalificatie afscheid genomen van zijn spelers in de kleedkamer. Na de 0-3 thuisnederlaag, bleef het gisteravond in Kroatië 0-0, waardoor de thuisploeg door in naar de eindronde. NTVspor meldt dat Hiddink niet mee terug zal vliegen naar Turkije. Dat duidt erop dat het vertrek van de trainer bij de Turkse bond aanstaande is.

Hiddink reageerde vanavond nuchter op de uitschakeling van zijn ploeg. ‘We hebben ons doel niet bereikt, dat is duidelijk’, liet hij weten. ‘We hebben in onze poule Duitsland niet kunnen weerstaan en liggen er nu ook uit in de play-offs. Toch ben ik hier best nog wel een beetje trots op mijn ploeg, met name op vier, vijf jonge gasten van 20 jaar. Zij gaan het nieuwe Turkije leiden.’

Over zijn eigen toekomst liet Hiddink zich kort na de wedstrijd nog niet uit. ‘Ik ben niet geslaagd in mijn missie’, erkende hij nog wel.

UPDATE:
Guus Hiddink is officieel niet langer bondscoach van Turkije. De Nederlandse trainer heeft met de voetbalbond van het land overeenstemming bereikt over de ontbinding van zijn contract dat doorliep tot en met het Europees kampioenschap van volgend jaar. Dat meldde zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen vandaag. via het Algemeen DagbladEr zijn 3 reacties

 1. Iemand
  Geplaatst op 17 november 2011 om 11:08 am uur.

  Jammeer voor TR. Ik hoop dat zij bij wk 2014 wel erbij zijn. Het is altijd leuk om naar te kijken. Of zijn ze erg goed en verassend of zij zijn slecht en toch op het laatst wonderen kunnen verrichten.
  Succes met de nieuwe trainer

 2. hasan
  Geplaatst op 17 november 2011 om 11:54 am uur.

  Hiddink heeft gelijk, het is een kwestie van kwaliteit, de goede jaren zijn voorbij, turkse clubs doen het al jaren niet meer goed in europa. Gelet op de succes van WK2002, jaren dat Galatasaray goed deed in europa+Yildiray Basturk, en EK2008, Fenerbahce speelt kwart finale Champions League+Hamit altintop. Van die spelers zijn er nog enkele overgebleven, maar met twee drie spelers kun je niet veel. We wachten op de volgende succes van de turkse clubs+Nuri Sahin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl