ma 18 december 2017, 11:41 uur

Amsterdamse Turken willen potesteren tegen PKK

Vrijdagmiddag wil een groep Turken een protestmars houden tegen de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Aanleiding van de mars is de dood van 24 Turkse militairen. De soldaten kwamen woensdag om het leven na een PKK-aanval. De organisatie wil om 15.00 uur, na het middaggebed, starten op de Dam en doorlopen naar het monument voor de slachtoffers van de Turkish Airlines-vliegramp in Zwanenburg meldt AT5.

‘We verwachten honderd tot 10.000 demonstranten. Natuurlijk hopen we dat er zoveel mogelijk sympathisanten komen. Iedereen is welkom, ook Koerden’, zegt organisator Rasim Nalbant. Koerden zijn welkom zolang ze zich ‘normaal gedragen’ stelt de organisatie.’ Als ze zeggen: Wij steunen Turkije, want dit kan echt niet door de beugel’, dan mogen ze komen.’

De gemeente Amsterdam heeft volgens de organisatie toestemming gegeven voor de demonstratie. Van de gemeente Zwanenburg is er nog geen toestemming. (via AT5)Er is 1 reactie

  1. amsterdammer
    Geplaatst op 22 oktober 2011 om 11:42 pm uur.

    zondagmiddag 14.00 museumplein 23/10/2011 de echte protest
    wees erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl