wo 17 januari 2018, 05:42 uur

Nederlandse kinderbijslag niet meer in Turkije

Het kabinet maakt het voor ouders onmogelijk om nog kinderbijslag of kindgebonden budget te ontvangen als ze zijn verhuisd naar een land buiten de Europese Unie. Vanaf uiterlijk 2014 komen alleen nog ouders met kinderen die in Nederland of de Europese Unie wonen in aanmerking voor deze toeslagen.

De ministerraad stemde vrijdag 30 september in met een voorstel daarover van minister Henk Kamp van Sociale Zaken. Voor de wijziging moeten wel bilaterale verdragen met een aantal landen worden aangepast.

De meeste kinderbijslag en kindgebonden budget buiten de Europese Unie gaat naar Marokko, Turkije, Egypte, de Verenigde Staten en Suriname. Het stopzetten van de export van deze toeslagen leidt tot een besparing in 2014 van 3 miljoen euro en in 2015 en 2016 van jaarlijks 6 miljoen euro.

Voor zeven landen, waarmee verdragen nog niet waren geratificeerd, wordt de uitkering van de kindertoelagen al per 1 juli volgend jaar stopgezet. Het gaat onder meer om Brazilië, Gambia en MexicoEr zijn 4 reacties

 1. hasan
  Geplaatst op 3 oktober 2011 om 12:49 pm uur.

  Symboolpolitiek, wat is nou 3 of 6 miljoen euro? Op geen een post probeert het kabinet 3 of 6 miljoen te besparen. Alleen de discussie van het kabinet hierover kost al meer dan miljoenen.

 2. Gadamer
  Geplaatst op 3 oktober 2011 om 1:36 pm uur.

  Pfff

  ik vraag me af om welke bilaterale verdragen het gaat en of de landen zelf ook akkoord moeten geven voor aanpassing..

  Als Turkije lid wordt dan is kinderbijslag ineens wel weer mogelijk… vraag ik me dan even af…

 3. marry
  Geplaatst op 3 oktober 2011 om 3:14 pm uur.

  Misschien allemaal PVV geronk waarnaar geluisterd moet worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl