wo 17 januari 2018, 19:10 uur

Hiddink: “Moeten het Turkse imago redden”

Er staat de komende weken veel op het spel voor Turkije. De temperamentvolle Zuid-Europeanen moeten niet alleen een ticket voor het EK afdwingen, misschien nog wel belangrijker is het redden van het imago van het Turkse voetbal. Turkije gaat gebukt onder een immens corruptieschandaal. Tientallen mensen werden opgepakt en de Turkse bond trok bovendien Fenerbahçe terug voor de Champions League. Ook de start van de Turkse Süper Lig werd reeds uitgesteld.

“De spelers van de nationale ploegen moeten laten zien dat het Turkse voetbal meer is dan wat je ziet bij de clubteams”, reageert bondscoach Guus Hiddink in Turkse media. “De komende interlands zijn een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat ze op het veld kunnen.”

Turkije speelt vrijdag tegen Kazachstan, vier dagen later wacht een bezoek aan Oostenrijk. “We moeten het imago van het Turkse voetbal redden: de spelers en ik, de coach, ook”, aldus Hiddink. “Het is belangrijk dat voetbal schoon is. Ik heb de spelers benadrukt dat de UEFA het Turkse voetbal kan straffen met een ban van acht jaar.”

BRON: voetbalprimeur.nl.Er zijn 13 reacties

 1. marry
  Geplaatst op 1 september 2011 om 1:30 pm uur.

  Een gewaarschuwd mens telt voor 2.. dus doe je stinkende best met zn allen!

 2. Satcommando
  Geplaatst op 1 september 2011 om 3:00 pm uur.

  Turkije gaat gebukt onder een immens corruptieschandaal ? Heb je in Nederland geen immens corruptieschandaal ? In de bouw, in de zorg, bij banken, in de voetbal.
  Turkije heeft zich voor geen enkele land te bewijzen. Frankrijk, Italie, de VS en de zogenaamde bondgenoten van de VS en Israel hebben zich al bewezen door steun te geven aan de verdeling van Libie. Er is ook wederom in Libie heel veel democratie gekomen. Net als in Syrie en Irak en Afghanistan. Om slechts 1 financieel doel na te streven: Olie opbrengsten. Straks heeft Syrie, Iran en Turkije ook democratie nodig. Alle landen, met name vermelde landen, hebben democratie behalve Turkije.

 3. marry
  Geplaatst op 1 september 2011 om 7:01 pm uur.

  Jonge jonge Satcommando wat jij er al niet bij moet halen om te vertellen dat het turkse voetbal ‘schone handen’ heeft en de rest van de wereld slecht is.. zielig!
  Ja.. overal is corruptie en slecht gedrag van mensen maar daarom dus óók in Turkije. Vergelijk niet altijd maar zie de waarheid onder ogen.

 4. satcommando
  Geplaatst op 2 september 2011 om 5:52 am uur.

  Marry waarom krijg jij opeens maagzweer
  en buikpijn als ik dingen zeg, die gebaseerd
  zijn op basis van feiten en geen ficties.
  Jullie Nederlanders staan vanuit de
  geschiedenis bekend vanwege de slavernij.
  Mensen gebruiken en misbruiken. Zit in jullie
  genen. Nederland is een land met 2 gezichten. Werkt altijd achter de ellebogen. Jij moet eerst leren goed met kritiek om te gaan.
  Als het over Turkije gaat plaatsen mensen zoals jou een uitvoerige commentaar, maar als er vervolgens een tegenreactie komt voel je je direct aangevallen. Typische Nederlandse gedraging.

 5. Satcommando
  Geplaatst op 2 september 2011 om 12:47 pm uur.

  Die Achterhoeker, Guus Hiddink, moet niet de imago van Turkije redden. Hij moet zijn eigen imago gaan redden. Turkije heeft altijd haar goede imago gehad en heeft het nog steeds. Of we dat ook kunnen zeggen van de EU landen, VS en Israel……..
  De imago van de Europese Unie zal ik in het kort samenvatten: Faillissements Unie.

 6. Gadamer
  Geplaatst op 2 september 2011 om 2:02 pm uur.

  Satcommando

  in elk land is er sprake van corruptie…ook in Turkije…dat is menseigen. Jij accepteert het zeker toch ook niet dat met het geld waarmee jij je voetbalkaartje hebt gekocht foute dingen gebeuren…?

 7. Satcommando
  Geplaatst op 3 september 2011 om 11:18 am uur.

  Gadamer in elke land over de hele wereld is er sprake van corruptie. Ook in Nederland en in Turkije. Je moet als lezer geen negatieve kritiek of commentaar plaatsen over Turkije, terwijl in Nederland ook sprake is van corruptie. De lezers die dat wel doen zijn hypocrieten. Vergelijkbaar met kerkgangers, die helemaal vooraan schuiven en als ze uit de kerk zijn draaien ze zich weer 360 graden om met betrekking tot hun pleziertjes. Als je een goed afgewogen oordeel wil plaatsen moet je eerst 10x nadenken voordat je iets opschrijft, maar nadenken is voor sommigen een hele grote probleem. Je moet eerst kijken naar de problematiek in NL. En oplossingen genereren, niet alleen maar toekijken via een zijlijn. Dat kan iedereen wel. Toch Marry ??

 8. Gadamer
  Geplaatst op 3 september 2011 om 12:49 pm uur.

  Satcommando

  uiteraard moet iedereen eerst de vinger naar zichzelf wijzen en geen nonsense vergelijkingen maken, vooral niet tussen TR en NL maar dit is een Nederlandse site met berichten over de problematiek in Turkije..voor mij een zeer goed middel om een beetje op de hoogte te blijven. Het gaat hier dus niet over Nederland, maar ik ben het er wel mee eens dat de problematiek niet westers benadert kan worden.

  Marry doet dat ook zeer zeker niet..Je zou juist blij moeten zijn dat er ook mensen als Marry op deze site comments plaatsen aangezien zij oprecht interesse toont en niet met boerenkennis de berichten benadert.

 9. mening
  Geplaatst op 5 september 2011 om 6:02 am uur.

  Ik ben benieuwd of het Hiddink gaat lukken. ik hoop het van harte!
  Als het niet gaat lukken Hiddink, dan is denk ik ook voor Hiddink zelf als prof trainer een afgang!
  Ik ben zowiezo nooit voorstander geweest van Hiddink. Ik ken hem nog van de tijd dat hij trainer was van FB.! hij heeft toen uit Turkije moeten vluchten omdat FB helemaal onderuit ging (zoals GS vorig jaar eigenlijk!).
  Ik hoop van mijn harte dat Hiddink nu wel lukt en dat hij mij in verlegenheid brengt!

 10. Erdal
  Geplaatst op 6 september 2011 om 12:50 pm uur.

  Asil mesele bugun Viyana duvarlarinin yikilmasi lagzim.

  Oud zeer he.

 11. marry
  Geplaatst op 9 september 2011 om 3:00 pm uur.

  Zo terug van even weggeweest, daarom geen direct antwoord op jullie reacties.. niet dat dat altijd nodig is!
  @Satcommando ik wijs niet met mijn vinger naar Turkije want als je wijst met je wijsvinger naar iemand dan wijzen er 3 vingers terug!
  Toen ik schreef dat een gewaarschuwd mens voor 2 telt en dat spelers en coach hun stinkende best moesten doen bedoelde ik het positief!
  Ga dr tegenaan.. snap je en verder nets meer of minder dan dat. Jij haalt bij alles wat hier gezegd wordt de hele wereldpolitiek, dat ‘rottige’ Nederland met zn fouten, Israël, de VN, de EU, de VS en weet ik wat nog meer aan.
  Alles is fout behalve Turkije en de Turken.
  Mij ook goed hoor maar doe soms is die oogkleppen af en vorm je mening met gezond verstand :). Fijn weekend allemaal.

 12. dalavere
  Geplaatst op 28 september 2011 om 11:12 am uur.

  Hiddink weet donders goed, dat er meerdere westerse landen aan corrupte voetbal doen.

  Turkije heeft zich bewezen door ’t harde aanpak van corruptie.. nu nog derest van europa, laten we beginnen in Nederland!

 13. Gadamer
  Geplaatst op 28 september 2011 om 3:34 pm uur.

  Dalavere

  inderdaad een goede zaak dat de corruptie nu wordt aangepakt, zo zie je maar weer dat corruptie nooit kan zegevieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl