ma 18 december 2017, 21:34 uur

Turkije wordt belangrijker handelspartner voor EU

Turkije wordt een belangrijker handelspartner voor de Europese Unie. Dat concludeert het Turkse instituut voor statistiek vandaag meldt omroep PowNed. In juni nam de Turkse handel met de EU sterker toe dan die met de rest van de wereld. De Turkse export naar de EU steeg in vergelijking met een jaar eerder met 31,6 procent tot 5,5 miljard dollar (3,9 miljard euro). De import uit de EU nam zelfs met 52,6 procent toe naar 8,7 miljard dollar (6,1 miljard euro).

Vooral Duitsland, de grootste handelspartner van Turkije, is verantwoordelijk voor de toename van de handel. De Duitsers importeerden 48,3 procent meer. De export naar Turkije nam met 58,7 procent toe.

Keerzijde van de handelstoename is wel dat het Turkse handelstekort snel stijgt, doordat het land meer importeert dan exporteert. Het handelstekort nam op jaarbasis met 79 procent toe naar 10,2 miljard dollar (7,14 miljard euro).Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl