do 18 januari 2018, 06:40 uur

Turkije: in 2012 referendum over eenmaking Cyprus

Turkije hoopt dat onderhandelingen over de kwestie Cyprus begin volgend jaar zullen uitmonden in een referendum over de eenmaking van het eiland. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu aan het persagentschap Anatolië verklaard.

‘Wij hopen dat er eind dit jaar een belangrijk akkoord kan worden afgesloten over Cyprus, dat begin 2012 een referendum kan worden georganiseerd en dat Cyprus, eenmaal het één gemaakt is, midden 2012 de Europese Unie kan voorzitten’, stelde Davutoglu in het Turkse gedeelte van de Cypriotische hoofdstad Nicosia, waar hij een onderhoud had met de Turks-Cypriotische leider Dervis Eroglu. De minister voegde eraan toe dat onderhandelingen zonder deadline nooit iets gaan opleveren.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl