wo 17 januari 2018, 04:14 uur

Turkse oppositiepartij boycot inzwering

De belangrijkste oppositiepartij van Turkije boycot de beëdiging van het nieuwe parlement. De CHP kwam dinsdag wel naar het parlement in Ankara, maar legde de eed niet af, omdat de rechter eerder op dinsdag weigerde enkele gevangenen vrij te laten die gekozen zijn als parlementslid. Het vonnis ging over twee leden van de voornaamste oppositiepartij, de CHP.

De journalist Mustafa Balbay en de eigenaar van een tv-zender Mehmet Haberal zaten vast op beschuldiging een staatsgreep te willen plegen. Ze zitten al enkele jaren vast, maar waren toch kandidaat bij de parlementsverkiezingen op 12 juni. Tot dusver lieten rechters zulke gedetineerden vrij. Maar deze maand weigerde de rechter ook de vrijlating van gekozen leden van de Koerdische PKK en een lid van de nationalistische MHP.

CHP-leider Kemal KiIlicdaroglu zei dat zijn partij de eed niet aflegt “voordat de weg vrij is voor al onze afgevaardigden om de eed af te leggen.” De CHP kreeg tijdens de verkiezingen 135 zetels in het 550 zetels tellende parlement.Er is 1 reactie

  1. Anoniem
    Geplaatst op 26 augustus 2011 om 2:33 am uur.

    Landloze idioten die het zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl