di 16 januari 2018, 09:00 uur

Turkije eist aftreden Kadhafi

Turkije wil dat de Libische leider Moammar Kadhafi onmiddellijk aftreedt. Dat zei de Turkse premier Erdogan dinsdag op een persconferentie. Daarmee verandert Turkije zijn standpunt inzake Libië. Premier Tayyip Erdogan was dinsdag duidelijk tegenover de pers: ‘Wij willen dat de Libische leider onmiddellijk aftreedt en dat hij vertrekt uit Libië, voor hemzelf en voor de toekomst van zijn land, zodat hij geen bloedvergieten, tranen en verwoestingen meer veroorzaakt.’

Daardoor vroeg Turkije voor het eerst officieel om het aftreden van Kadhafi. Voordien was Turkije nog de grootste criticus van de operatie van de internationale alliantie in Libië.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl