zo 21 januari 2018, 15:16 uur

Turks schip haalt gewonden Libië op

Een Turks veerpont heeft 350 gewonden opgehaald uit Libië. De meesten zijn afkomstig uit Misrata, de enige stad in het westen die in handen is van de opstandelingen. Het schip, normaal gesproken een autoferry, is omgebouwd tot een noodhospitaal en heeft ongeveer tien artsen en verpleegkundigen aan boord.

Het is onderweg naar de Turkse havenstad Cesme, waar de gewonden verder worden behandeld. ‘De Ankara’ wordt begeleid door tien F-16’s en twee marinefregatten. De overige gewonden zijn aan boord gegaan in Benghazi, de basis van de opstandelingen in het oosten van Libië.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl