wo 17 januari 2018, 04:14 uur

Turkije onderschept wapens uit Iran

Turkije heeft de Verenigde Naties gemeld dat het een lading wapens uit Iran heeft onderschept. Een Iraans vrachtvliegtuig bleek bij een tussenlanding in Turkije een fikse lading verboden wapens te vervoeren: zestig kalasjnikovs, veertien machinegeweren, 560 granaten en vele duizenden stuks munitie.

Iran mag geen wapens uitvoeren. Dat is een van de sancties die de Verenigde Naties hebben opgelegd, omdat het land geen informatie geeft over haar kernprogramma. De wapens waren volgens Turkije onderweg naar Syrië, maar het is onzeker of dat de eindbestemming was. De wapens blijven voorlopig in een opslagplaats.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl