ma 18 december 2017, 11:54 uur

Journalisten moeten proces in cel afwachten

Twee vooraanstaande Turkse onderzoeksjournalisten die worden verdacht van een couppoging moeten hun proces in de cel afwachten. Dat heeft een Turkse rechtbank zondag bepaald. De zaak is omstreden. Tegenstanders zeggen dat het een poging is om critici de mond te snoeren. De overheid ontkent dat meldt Novum Nieuws.

De journalisten, Nedim Sener en Ahmet Sik, zijn de afgelopen vier dagen ondervraagd. Ze worden verdacht van banden met een samenzwering met de naam Ergenekon om de regering van premier Recep Tayyip Erdogan omver te werpen. In de zaak zijn al vierhonderd verdachten, onder wie acht journalisten, aangehouden. Lees verder…Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl