wo 17 januari 2018, 04:09 uur

Onderzoek naar uitkeringstrekkers met bezit in Turkije

Het ministerie van Sociale Zaken gaat meer onderzoek doen naar allochtonen die in Nederland een bijstandsuitkering ontvangen, maar in land van herkomst huizen of grond bezitten. Vorig jaar is naar 945 steuntrekkers onderzoek gedaan. In tien procent van de gevallen kregen zij een boete voor bezittingen in het buitenland, meldt De Telegraaf.

Het Bureau Fraude Informatie werkt voor deze onderzoeken samen met de ambassades in Turkije, Marokko, Suriname en Spanje. De fraudeonderzoeken hadden plaats als bijstandstrekkers verdacht lang weg bleven in het buitenland of buitensporig hoge telefoonrekeningen hadden omdat er heel vaak naar het land van herkomst werd gebeld.

Vorig jaar werden twee Turkse stelletjes hiervoor beboet meldt Elsevier.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl