wo 17 januari 2018, 04:12 uur

Professor Haberal kijkt naar film

Professor Mehmet Haberal behoort tot de verdachten in verband met Ergenekon, het ultraseculiere netwerk waarvan aanklager Zekeriya Öz veronderstelt dat het een einde wilde maken aan het regeren van de AK-partij in Turkije. In tegenstelling tot andere Ergenekon-verdachten bevindt Haberal zich niet in de gevangenis van Silivri.

In plaats daarvan verblijft hij vanwege gezondheidsproblemen in een ziekenhuis in Istanbul. Haberal klaagt over pijn in de borst, maar niet iedereen is er van overtuigd dat de professor ziek is. Daarom werd hij verleden week nog onderzocht door artsen van de Raad voor forensische geneeskunde (ATK).

De hoofdaanklager in het stadsdeel Bakirköy van Istanbul ontving berichten dat de beveiliging van het ziekenhuis waar Haberal verblijft te wensen overlaat. Hij gaf daarop opdracht de kamer van Haberal te onderzoeken. Politieagenten haalden vervolgens gedurende zes uur de boel ondersteboven. Na binnenkomst zagen zij echter al dat Haberal over een computer, Internet en een mobiele telefoon beschikt, wat gearresteerden in een ziekenhuis niet is toegestaan.

Toen de agenten binnenkwamen, keek Haberal net naar een film op zijn computer. Gedurende het onderzoek lag hij volgens de agenten niet in bed, wat wellicht bij zal dragen aan de twijfels over zijn gezondheidssituatie. De politie nam de computer en mobiele telefoon van Heberal in beslag.

(Peter Edel)Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl