vr 19 januari 2018, 06:32 uur

Indianen willen handel met Turkije

Stamhoofden van Amerikaanse indianenstammen willen graag handel drijven met Turkije. De stammen hebben Turkse bedrijven belastingvoordelen aangeboden als ze op hun grondgebied aan de slag gaan. De stamhoofden zijn deze week in Turkije voor een handelsreis. De delegatie, die zeventien stammen uit tien Amerikaanse staten vertegenwoordigt, werd verwelkomd door de Turkse regering.

Dat meldt Nieuws.nl. Lincoln McCurdy, voorzitter van de Turkish Coalition of America, die de trip heeft georganiseerd, zei donderdag dat de indianenstammen tot soevereine ‘nations’ behoren die hun eigen handelsovereenkomsten kunnen sluiten en belastingvoordelen kunnen aanbieden.Er zijn 7 reacties

 1. Gorkum
  Geplaatst op 12 november 2010 om 9:39 pm uur.

  Ze moeten zaken gaan doen met Alevieten want daar hebben de Indiaanse sjamanen heel veel geloofsverwantschap mee.

 2. emine
  Geplaatst op 12 november 2010 om 10:52 pm uur.

  geloofsverwantschap?

  ik denk dat je iets anders bedoeld…

  alevieten zijn polysyncretisch inderdaad maar daarmee zeker niet uniek of meer of minder sjamanitisch in rituelen dan andere stammen in Anatolie. rituelen en cultuur is iets anders dan geloof an sich! Alevieten hebben bovendien in de rituelen en cultuur net zoveel verwantschap met Indianen als de Avshar, Beddik en Yoruk, geen van deze stammen is louter Alevitisch!

 3. Acayip
  Geplaatst op 13 november 2010 om 10:49 am uur.

  De Indianen stammen net als de Turken af van de Ural-Altay stamboom. DNA komt 75% overeen. Ze hebben honderden woorden welke in het Turks dezelfde betekenis hebben.

 4. emine
  Geplaatst op 13 november 2010 om 3:49 pm uur.

  Proto Turkse stammen zijn bij lange na niet hetzelfde als wat we vandaag en eigenlijk sinds op zijn minst 700 jaar Turks noemen. Wat we nu Turks noemen is iets heel anders dan wat we 700 jaar geleden Turks noemden en weer helemaal iets anders dan wat ze 700 jaar geleden hun voorgangers als Turks zagen…

  ook wetenschappelijk gezien willen sommigen (te beginnen bij Turks nationalistisch quasi wetenschappelijk denken bij Hongaarse wetenschappers een eeuw geleden – als grondlegger van de gunes dil teorisi waren zij de eersten en daarna namen turken dat over) al eeuwen deze verwantschap wetenschappelijk staven, maar dat is nooit gedeelde erjkende wetenschappelijke kennis geworden.

  met de muis deelt de mens ook heel veel meer dan deze 75%

  zelfs 1 procent verschil is een verschil tussen een neger en een chinees!

 5. Acayip
  Geplaatst op 14 november 2010 om 4:23 pm uur.

  …en het gedeelete wat betreft woorden die overeenkomen sla je voor het gemak maar even over.

  Turk zijn betekent dat je Turks bloed hebt. Of je het nou over 700 jaar geleden hebt of 20.000 jaar..we hebben het nog steeds over en ras wat we niet mogen verwarren met bevolking.

  Ik raad je aan Turkler ve Kizilderililer te lezen van Reha Oguz Turkkan.
  Ook Ataturk heeft 20 jaar studie verricht over de Indianen en Turken.

 6. arie
  Geplaatst op 21 april 2011 om 9:56 pm uur.

  Alevitieten bestaat wel bij yoruk!!! mijn familie is yoruk en alevi!!

 7. k
  Geplaatst op 21 januari 2012 om 1:06 am uur.

  wat heeft alevieten te maken met Indianen
  zal ik je het verklappen ik ben een COlombianse Turk ? mijn vader moeder zijn ook puur colombianse turken weetje warom omdat mijn moeders vader moeder TURKSE INDIANEN ZYN van vroeger daar door en ik heb sgijt niemand ken iets zeggen over Turkije Of mn andere landen myn vlag boven mijn hart ALTYD KLAAR VOOR STRIJD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl