di 16 januari 2018, 08:59 uur

Hoofddoek mag weer op Turkse universiteiten

Vrouwen met een hoofddoek hebben weer toegang tot Turkse universiteiten. Dat was sinds ruim tien jaar verboden na een uitspraak van het Hooggerechtshof. De nieuwe situatie is het gevolg van een beslissing van de Raad voor Hoger Onderwijs (Y K). Dat melden Turkse media dinsdag.

De Y K heeft besloten dat docenten vrouwen met een hoofddoek niet langer de deur mogen wijzen en een onderzoek in te stellen naar docenten die dat wel doen. Daarmee gaat de Raad, die het academische leven in Turkije regelt, in tegen een uitspraak van Turkije’s hoogste rechter, eind jaren negentig van de vorige eeuw. D

ie uitspraak was een interpretatie van een wet; er is geen wet die vrouwen met een hoofddoek expliciet de toegang tot hoger onderwijs verbiedt. Het dragen van een hoofddoek op de universiteit zou tegen het secularisme ingaan.Er zijn 4 reacties

 1. Test
  Geplaatst op 6 oktober 2010 om 11:37 am uur.

  laat mensen toch gewoon een hoofddoek dragen als ze daar blij van worden. Jezus plssss save the world 😀

 2. khan
  Geplaatst op 10 oktober 2010 om 3:39 am uur.

  ook volgens de islam komt jezus de wereld redden

 3. Mehriban
  Geplaatst op 10 oktober 2010 om 8:42 am uur.

  Prima vooruitgang. Nu de (wetenschappelijk bewezen) terrorischtiche Ergenekon het niet meer voor het zeggen heeft vieren de turken zege. Een vooruitgang voor de democratie.

  Go Erdogan! Go Turkey

 4. Den
  Geplaatst op 15 oktober 2010 om 9:42 pm uur.

  Mag ik ook met een mini rokje naar een Imamhatib scchool?? hypocriete Erdogan en (wetenschappelijk bewezen)onderontwikkelde aanhangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl