di 16 januari 2018, 08:57 uur

Minder Turken voor toetreding EU

Inwoners van Turkije zijn aanzienlijk minder enthousiast over toetreding tot de Europese Unie (EU) dan vijf jaar geleden. Slechts een kleine meerderheid van 54 procent wil dat hun land zich aansluit bij de Unie. In 2005 lag dit nog op 68 procent, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Center meldt Elsevier.

Ondanks dat een meerderheid nog steeds voorstander is van toetreding, is de EU in Turkije verre van populair. Slechts 28 procent van de Turken beoordeelt de Europese Unie als positief. Vijf jaar geleden kon de EU nog zes op de tien Turken bekoren.

Lees verder in ElsevierLaat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl