wo 17 januari 2018, 19:06 uur

Amsterdam Airlines doet etnisch vervoer

In augustus 2008 begon de puur Nederlandse luchtvaartmaatschappij Amsterdam Airlines te vliegen. Twee jaar later vliegt de maatschappij met twee toestellen en vliegt AA inmiddels ook op Turkije en Marokko. Directeur Jaap Horsten omschrijft deze dienst als het ,,etnisch vervoer”. Nederland telt veel Turken en Marokkanen die behalve voor hun vakantie ook de rest van het jaar naar hun geboorteland reizen. En juist die rest van het jaar is heel belangrijk. ,,De vraag is altijd; hoe kom je de winter door?”

Doordat het in het begin zo tegenzat, is AA zich gaan richten op ,,bijzondere operaties”. Als gevolg daarvan vliegt de maatschappij al anderhalf jaar Scandinavische troepen naar Afghanistan. Een mooi appeltje voor de dorst. ,,Een vorm van risico spreiden” aldus Horsten.

Vlak voordat AA begon met vluchten op Marokko, diende de aswolk zich dit voorjaar aan. ”Dat heeft ons zeker een half miljoen euro gekost”zegt hij in het Brabants Dagblad .Er is 1 reactie

  1. Satcommando
    Geplaatst op 2 augustus 2010 om 4:02 pm uur.

    Etnisch vervoer ? Sinds wanneer zijn de Turken in de minderheid in Nederland ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl