di 16 januari 2018, 23:52 uur

Israël stuurt Turkse hulpschepen terug

Israël stuurt de schepen terug die zijn leger op 31 mei in internationale wateren overmeesterde. Het hulpkonvooi was op weg van Turkije naar Gaza. Bij de actie kwamen negen Turken om het leven. De Israëlische operatie leidde tot grote internationale verontwaardiging en ontwrichtte de toch al tanende Turks-Israëlische relatie nog verder.

De Israëlische regering verlangde aanvankelijk dat de eigenaars van de Turkse veerboot Mavi Marmara en twee andere schepen verklaringen zouden overleggen waarin ze beloven de vaartuigen niet meer naar Gaza te sturen.Er zijn 3 reacties

 1. Satcommando
  Geplaatst op 25 juli 2010 om 1:27 pm uur.

  Turkije had een militaire operatie moeten starten tegen de koppige houding van Israel.
  Hoezo stuur je de Turkse schepen niet terug. Als het niet goedschiks kan (via de politiek) dan maar kwaadschiks (via militaire operatie). Israel heeft een hele grote fout gemaakt door 9 Turken bewust te vermoorden en beslag te leggen op de schip.

 2. kamer
  Geplaatst op 26 juli 2010 om 2:14 pm uur.

  ach, israel doet weer iets waar de wereld blij mee moet zijn…

 3. kamer
  Geplaatst op 4 augustus 2010 om 5:23 pm uur.

  we moeten blij zijn dat er niet zoveel gekke mensen zijn als SatCommando op de wereld! Er zijn er genoeg in andere militaristische/fascistische landen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl