wo 17 januari 2018, 19:10 uur

Levenslang voor marteling in Turkije

Vier gevangenbewaarders, waaronder één leidinggevende, zijn in Turkije tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld voor het martelen van een gevangene in 2008. Het slachtoffer, de destijds 29-jarige linkse activist Engin Ceber, overleed aan zijn verwondingen. Dat meldden Turkse media woensdag.

De zaak deed destijds veel stof opwaaien: uit de dood van Ceber bleek dat Turkije haar wetgeving tegen martelen weliswaar op orde had, maar er in de praktijk nog steeds werd gemarteld. Minister van Justitie Mehmet Ali Sahin bood de familie van Ceber publiekelijk zijn excuses aan voor de gang van zaken. De Turkse regering had zoiets nog niet eerder gedaan.

Aanvankelijk leek het erop dat de daders vrijuit zouden gaan. De politie onderzocht het incident zelf en een eerste medisch rapport pleitte de gevangenbewaarders vrij, zonder dat een medicus het lichaam had onderzocht. Een nieuw rapport toonde aan dat Ceber was overleden aan interne bloedingen als gevolg van slagen op zijn rug en hoofd.Er zijn 3 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 2 juni 2010 om 4:51 pm uur.

  hehe

  eindelijk!

  en nu consequent blijven…

 2. Mehmet Bora Esen
  Geplaatst op 3 juni 2010 om 12:23 pm uur.

  zó zó! Ze krijgen een echt excuus! Daar zullen ze veel aan hebben! Ze mogen een heel hoop meer doen voordat ze een vergiffenis verdienen! op z’n minst duidelijk aantonen dat de daders levenslang zullen rotten in de cel! Serefsizler!

 3. ryryry
  Geplaatst op 4 juni 2010 om 9:04 am uur.

  serefsizler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl