do 18 januari 2018, 06:41 uur

Betere voorzieningen nierpatiënten Turkije

Nierpatiënten in Turkije lijden meer pijn en hebben meer ongemakken dan hun Nederlandse lotgenoten. Stichting Atay uit Den Bosch doet daar wat aan. Wederom is het de organisatie gelukt om een Turks ziekenhuis te voorzien van een betere zorguitrusting. Ditmaal gaat het om het ziekenhuis Özalp Devlet Hastanesi aan de oostgrens van Turkije.

Dr. Celal Kosal heeft van de stichting één defibrillator, één aspirator, vier bloeddrukmeters, één transportmonitor, twee stethoscopen en twintig digitale thermometers ontvangen. Bij de overdracht was Hüseyin Demirbas, burgemeester van Özalp, aanwezig. Als dank voor de bijdragen van donateurs kreeg de stichting een plaquette overhandigd.

Nehabat Uzun, verpleegster en vertegenwoordiger van Stichting Atay, heeft de financiering, aanschaf en overdracht van de materialen georganiseerd.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl