ma 18 december 2017, 17:48 uur

Eerste arbiter van Turkse afkomst in Eredivisie

De Nederlands-Turkse scheidsrechter Serdar Gözübüyük maakt zondag zijn debuut in de eredivisie. Gözübüyük fluit de wedstrijd Heracles Almelo – ADO Den Haag. Daarmee is hij in één klap de eerste arbiter van Turkse afkomst én de jongste debutant ooit op het hoogste voetbalniveau, meldt MTNL.

De KNVB wil dat het scheidsrechterskorps uiteindelijk een afspiegeling wordt van de Nederlandse samenleving. Gözübüyük hoopt het goede voorbeeld te geven: “Het maakt niet uit of je Turk, Nederlander of Marokkaan bent. Het heeft allemaal te maken met prestatie. Ik ben daarvan misschien nog wel het beste voorbeeld.”Er is 1 reactie

  1. Respect
    Geplaatst op 30 april 2010 om 2:17 pm uur.

    Knap zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl