wo 17 januari 2018, 05:54 uur

Ophef om Turks feest op Koninginnedag

Een aantal bewoners van de Haagse wijk Transvaal is laaiend omdat uitgerekend op Koninginnedag in Wijkpark Transvaal een Turks cultureel evenement begint. Het evenement wordt georganiseerd door de Turks Islamitisch Culturele Stichting en maakt deel uit van de Turks Culturele Dagen, die op 30 april en 1 en 2 mei worden gehouden. Op het programma staan onder meer Turkse muziek, folklore, dans en eten.

“Koninginnedag wordt gewoon verkwanseld”, zegt een woedende man die bij het park woont tegen De Telegraaf. “Schandalig!” zegt een onthutste omwonende. “We hebben in dit land één groot nationaal feest en dat is Koninginnedag. Dat verdwijnt nu”.

Voorzitter Tahsin Cetinkaya van de Turks Islamitisch Culturele Stichting is zich van geen kwaad bewust. “Wij zijn een deel van de Nederlandse samenleving. Met zo’n festival kunnen we een brug slaan tussen de culturen” zegt hij in de krant.Er zijn 10 reacties

 1. Hayreddinnee
  Geplaatst op 28 april 2010 om 9:30 am uur.

  Totale afgunst altijd…..

 2. Satcommando
  Geplaatst op 28 april 2010 om 11:57 am uur.

  Waarom hebben Nederlanders altijd maagpijn wanneer Turken een positieve bijdrage willen leveren en vooruit willen gaan in de samenleving ? Als je teveel maagpijn krijgt donder je maar op naar Amerika of Israel. Dat hebben te zijner tijd je leeftijdgenoten ook gedaan. Het zijn de allochtonen geweest, die voornamelijk uit Turken bestond, die Nederland herbouwd hebben na de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig denkt een groot gedeelte van de Nederlandse samenleving niet zoals jullie. De Nederlanders die wel altijd een positieve reactie geven moeten zich schamen voor Nederlanders als jullie.

  • erol
   Geplaatst op 4 januari 2015 om 9:47 am uur.

   Wooooooow,rustig man,beetje te vel gereageerd

   • Maho
    Geplaatst op 6 januari 2015 om 10:53 am uur.

    hmmm….wel een beetje laat met je reactie Erol.

 3. hadise
  Geplaatst op 28 april 2010 om 3:46 pm uur.

  beetje slecht geprogrammeerd, dat wel…

  cumhuriyet bayraminda turkiyede bir azinligin sokak festivali yaptigini dusunebiliyormusunuz!

 4. ali
  Geplaatst op 28 april 2010 om 4:15 pm uur.

  hadi bastirrrrrr

 5. Gorkum
  Geplaatst op 28 april 2010 om 6:15 pm uur.

  LOL@Oranje Turkse vlag

 6. marry
  Geplaatst op 29 april 2010 om 2:05 pm uur.

  Jonge jonge .. je hebt ook altijd ‘zeikerds’ (sorry) dus ook hier weer. Laat iedereen toch meedoen of bezoeken wat hij/zij leuk vindt. Enne Koninginnedag verdwijnt echt niet met een ander festival.. genieten maar hoor!
  Ik hoop dat én overal in het land onze Koninginnedag én het Turkse feest zullen slagen .. dat was vorig jaar wel een ander verhaal met die diep trieste ‘moordanslag’ in Apeldoorn van die hollander.

 7. kamer
  Geplaatst op 5 mei 2010 om 6:10 pm uur.

  het is raar dat er zo veel ophef om ontstaat tegenwoordig!

  maar ik zie het eerder als een probleem van sommige autochtone nederlanders dan van allochtonen zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl