vr 19 januari 2018, 06:28 uur

Armenië wil verdrag met Turkije bevriezen

De regeringscoalitie van Armenië wil de normalisatie van de betrekkingen met Turkije en de heropening van hun gezamenlijke grens op de lange baan schuiven door de ratificatie van een verdrag daartoe te bevriezen. Dat heeft de coalitie donderdag gezegd, meldt Novum Nieuws.

Volgens Armenië stelt Turkije als voorwaarde voor ratificatie dat alle Armeense troepen worden teruggetrokken uit Nagorno-Karabach, een enclave in Azerbeidzjan die sinds 1994 onder controle staat van etnisch-Armeense troepen. Turkije sloot in 1993 zijn grens met Armenië uit protest tegen de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan, waarmee het etnische en culturele banden onderhoudt. Armenië wil niet dat het conflict met Azerbeidzjan onderdeel wordt van het verdrag met Turkije meldt Novum.

Bemiddelingspogingen door Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa hebben geen oplossing gebracht.Er is 1 reactie

  1. kamer
    Geplaatst op 22 april 2010 om 11:50 pm uur.

    gelijk hebben ze, want er was afgesproken vooraf geen eisen te stellen over karabach en ook niet over wel of geen genocide door Turkije!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl