do 18 januari 2018, 14:52 uur

Koerden boycotten Turks parlement

De 21 afgevaardigden van de Turks-Koerdische Partij van de Democratische Samenleving (DTP), die vrijdag werd verboden, gaan uit protest alle debatten boycotten. Dat heeft DTP-leider Ahmet Türk zaterdag bekendgemaakt meldt Nu.NL. De DTP werd illegaal verklaard wegens banden met de Koerdische terreurbeweging PKK.

Türk noemde het verbod voor de enige partij van de aanzienlijke Koerdische minderheid in Turkije ”een klap voor ons geloof in vrede”. Maar hij sprak de hoop uit dat ”vrede uiteindelijk zal zegevieren in dit land”.Er is 1 reactie

  1. Gorkum
    Geplaatst op 13 december 2009 om 9:19 pm uur.

    Ik geloof dat er sinds 1982 naast en bij zesentwintig partijen door het Constitutioneel Hof zijn verboden. Meestentijds wordt er dan binnen 48 uur een nieuwe partij opgericht die in voetsporen van de oude treedt. Ik ben benieuwd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl