zo 17 december 2017, 22:32 uur

‘Turkse Zwitser kwam met minaretverbod’

Een van de voornaamste architecten van het fel omstreden minaretverbod in Zwitsersland is een in Izmir geboren Zwitser, Soli Pardo (54). Dit berichtte woensdag het Turkse dagblad Milliyet onder de kop: En wiens idee was dat minaretverbod nou eigenlijk? Pardo is een kind van een Turkse vader en een Zwitserse moeder.

Van de Zwitserse kiezers die 29 november in een referendum hun stem uitbrachten, stemde 57,5 procent voor het voorgestelde verbod om nog minaretten in Zwitserland te bouwen. Het voorstel van de rechtse Zwitserse Volkspartij (SVP) van Pardo beoogde te voorkomen dat ,,de minaret als symbool van islamitische politieke macht” verder oprukt in de Alpen.

Pardo schetst zichzelf als een vriend van Turkije en van de Turken en heeft naar eigen zeggen niets tegen nieuwe moskeën. We zijn niet tegen het bouwen van moskeeën maar tegen lange minaretten, aldus de Turks-Zwitserse politicus uit Genève. Ongeveer 6 procent van de 7,5 miljoen Zwitsers is islamitisch.Er zijn 2 reacties

 1. ..
  Geplaatst op 11 december 2009 om 10:37 pm uur.

  Zo een vriend hoeven wij niet te hebben..

 2. Antoine
  Geplaatst op 16 december 2009 om 10:33 pm uur.

  Alles wat voor God/Allah gebouwd wordt is niet lelijk,zo’n voorstel kan alleen van mensen komen die niet geloven.
  Groetjes Antoine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl