di 16 januari 2018, 09:00 uur

Diplomatieke banden Turkije en Armenië

Turkije en Armenië hebben maandag ingestemd met het vestigen van diplomatieke betrekkingen. Turkije was een van de eerste landen die in 1991 de onafhankelijkheid van Armenië erkenden, maar de twee landen kwamen daarna niet verder en hun gemeenschappelijke grens is sinds 1993 gesloten. De koelte in de betrekkingen heeft veel te maken met een conflict over wat Armenië de Armeense genocide noemt.

Het is onduidelijk of de besprekingen die op het vestigen van diplomatieke betrekkingen zullen volgen, ook betrekking zullen hebben op de genocide of massamoord. Lees verder op Nieuws.NL.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl