vr 19 januari 2018, 04:59 uur

Eerste dag ramadan voor Turkse Nederlanders

Turkse moslims zijn vandaag (vrijdag) in alle vroegte aan de ontbijttaffel aangeschoven om zich op te maken voor de eerste dag van de Ramadan. Tussen de dageraad (kort voor 05.00 uur) en zonsondergang (kort na 21.00 uur) laten de moslims eten en drinken staan.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er ruim 375.000 Turkse Nederlanders. ”Het overgrote deel heeft een connectie met de islam en doet mee aan de vastenmaand”, zei een medewerker van het Ramadan Festival, een initiatief om niet-moslims en moslims met elkaar in contact te brengen.Er is 1 reactie

  1. kamer
    Geplaatst op 22 augustus 2009 om 1:19 am uur.

    in sommige delen van Turkije doen steeds minder mensen er aan mee. in sommige delen lijkt het juist meer te worden, zoals in de grote steden als istanbul en ankara, daar waar de economisch zwakkeren in semi plattelands-stijl en gemeenschappen leven…volgens onderzoek aan de Bosposrus universiteit daalt het aantal mensen die alle dagen vasten de laatste 5 jaar echter juist wel, i,p.v. wat veel mensen denken…Turkije is en wordt ook steeds meer het land (met een moslim meerderheid) met de minst aantal vastende mensen. Ook is het het land met de meest uiteenlopende logische argumenten en redenen om niet mee te doen aan het vasten…(haberturk-turkiyenin nabzi-mei 2009)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl