ma 18 december 2017, 15:47 uur

Turkije maakt zich op voor rookverbod

Vanaf zondag a.s. is er in Turkije een rookverbod in openbare gebouwen, restaurants, café’s en theehuizen. De Turkse premier Tayyip Erdogan heeft de strijd tegen sigaretten ‘even belangrijk als de strijd tegen terrorisme’ genoemd, schrijft De Volkskrant. Hij is vastberaden het rookverbod uit te breiden tot drink- en eetgelegenheden. En dat in een land waar bijna eenderde van de bevolking rookt.

Wie rookt waar dat niet mag, krijgt 69 lira boete (ruim 30 euro). Voor uitbaters van de gelegenheden lopen de boetes op tot 5600 lira, 2600 euro. Volgens een opiniepeiling steunt 90 procent van de bevolking het verbod. Maar in de horeca wordt volgens De Telegraaf gemord: er gaan banen verloren en een rokerige traditie.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl