zo 17 december 2017, 22:20 uur

Turkse wet ondermijnt militaire tribunalen

Het Turkse parlement heeft een wet aangenomen die de bevoegdheid van militaire gerechtshoven in vredestijd aanzienlijk inperkt. De website van de Turkse volksvertegenwoordiging toonde dit zaterdag, meldt Het Algemeen Dagblad. De wet werd vrijdag aangenomen en moet toetreding tot de Europese Unie eenvoudiger maken.

Militairen worden in vredestijd nu ook door burgerlijke rechters berecht, ook al worden ze beschuldigd de nationale veiligheid in gevaar te brengen, tot een gewapende groep opstandelingen te behoren of een staatsgreep te beramen. De EU verwacht van Turkije dat het de invloed van de militairen kortwiekt.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl