do 18 januari 2018, 12:47 uur

Vereniging klaagt over Turkse bakkers

De Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) wil dat ook de groeiende allochtone groep van Turkse bakkers zich houdt aan de regelgeving. “Nederlandse warme bakkers doen dat wel en komen vooral in de grote steden als Den Haag in een ongelijke concurrentiepositie,” zegt NBOV-voorzitter Rin van der Molen in het Algemeen Dagblad.

“Wij willen dat er binnen een jaar sprake is van gelijke monniken, gelijke kappen. De verschillen zijn ons al lang een doorn in het oog,” aldus Van der Molen in de krant. Volgens hem houden vooral Turkse bakkers er zo’n eigen wijze van ondernemen op na, dat het vaak onduidelijk is hoe het loopt met loonbelasting, pensioenen en afdrachten voor meelheffingen, maar ook de hygiëne.

De NBOV-man wil ook aandacht voor zaken als kostprijscalculatie. “Turkse bakkers hebben een eigen stramien van handelen. Grondstoffen worden dikwijls contant afgerekend. Hierdoor zie je dat de prijs van hun brood soms de helft is van die van het Nederlandse.”Er is 1 reactie

  1. kamer
    Geplaatst op 26 juni 2009 om 2:44 am uur.

    wow, wat balen die nederlandse bakkers zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl