wo 17 januari 2018, 04:11 uur

Rechter wil vervolging Turkse president

Een Turkse rechtbank heeft maandag bepaald dat president Abdullah Gül moet terechtstaan wegens misbruik van overheidsgeld. De beschuldigingen aan het adres van, de als president onschendbare, Gül stammen uit de jaren negentig. Ze gaan over vermeend misbruik van geld bestemd voor verkiezingscampagnes door kopstukken van de toenmalige Welvaartspartij.

Gül behoorde daar destijds toe. Hij werd vervolgens een prominent bij de opvolger van de Welvaartspartij, de huidige regeringspartij AK. Gül werd in 2007 tot president van Turkije gekozen.Er is 1 reactie

  1. deniz
    Geplaatst op 19 mei 2009 om 1:22 pm uur.

    als hij de wet heeft overtreden, moet hij vervolgd worden. zo simpel is het. maakt niet uit wie het is of van welke partij of met welke politieke/bestuurlijke functie dan ook! Dt zijn de spelregels, en die moeten dan ook maar worden uitgevoerd! simpel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl