wo 17 januari 2018, 05:58 uur

‘Turkse piloten vroeg gewaarschuwd’

De piloten van de verongelukte Boeing van Turkish Airlines hebben al voor de landing meermalen een signaal gekregen dat er problemen met de hoogtemeter waren,blijkt uit een tussenrapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, zo meldt NOS Teletekst. Boven Flevoland klonk ten onrechte het alarm voor een te lage daalsnelheid: de daling was toen nog niet ingezet. De piloten besloten daarop vermoedelijk niet op de automatische piloot te landen.

Ze gaven gas in de eindfase van de landing, maar ze lieten de hendel al snel weer los. Daardoor viel het toestel stil. Vermoedelijk wisten ze niet dat ze de hendel vast hadden moesten houden. zo meldt de NOSEr zijn 4 reacties

 1. whoknows
  Geplaatst op 28 april 2009 om 7:19 pm uur.

  nee, een piloot met zoveel jaar ervaring weet niet dat je een hendel vast moet houden.. yeah right

 2. htypr0
  Geplaatst op 29 april 2009 om 7:06 pm uur.

  De piloot was een van de 3 beste en meest ervaren piloten van Turkish Airlines, denk je nou echt dat een piloot met die klasse geen landing weet te maken. Ook al deed hij het verkeerd hij heeft nog een co/piloot

 3. genco
  Geplaatst op 1 mei 2009 om 12:09 am uur.

  het kan gewoon niet aan de piloten liggen. In Turkije wisten ze dat al meteen, voordat ook maar 1 onderzoek was gedaan, waren het de volgende dag al meteen helden…zo gaan wij om met onze fouten en of mogelijke fouten…we kunnen geen fouten maken, en daarom valt er ook niets aan zelfkritiek te willen doen en is dus ook alles wat het tegenovergestelde beweerd een complot tegen turken, turkije of turkse bedrijven…

 4. hadise
  Geplaatst op 2 mei 2009 om 1:54 pm uur.

  juist mensen die heel goed zijn, zijn geneigd fouten te maken…

  of het was een menselijke fout als ‘ vermoeidheid’…

  of het was een moment van onoplettendheid…

  feit blijft dat het een technisch mankement is die de piloten wel hadden kunnen zien…

  wellicht is het zo dat THY deze fout heeft onderschat. immers, het heeft zich meerdere malen vertoond op dezelfde vliegtuig. en de laatste keer ging het ook fout…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl